Višja zavarovalna kritja v primeru okužbe s covidom-19 v tujini

Od 10. maja do 31. decembra 2021 bomo pri obstoječih zavarovanjih potovanj v tujino, ki so del članske kategorije Premium ali Po meri z izbranim paketom zavarovanja, razširili kritje zavarovanja potovanj v tujino.

AMZS članstvo Premium poleg pomoči na cesti v Sloveniji in tujini, popustov pri storitvah v AMZS ter ugodnosti pri partnerjih vključuje tudi zdravstveno in turistično zavarovanje v tujini. Prav tako članstvo Po meri, če pri slednjem član izbere tudi zdravstveno in turistično zavarovanje.

Od 10. maja do 31. decembra 2021 bomo pri obstoječih zavarovanjih potovanj v tujino, ki so del članske kategorije Premium ali Po meri z izbranim paketom zavarovanja, razširili kritje zavarovanja potovanj v tujino.

Pri zavarovanju prekinitve potovanja ali kasnejše vrnitve z njega veljajo za škode, nastale v času od 10. maja do 31. decembra 2021, v okviru kritja, opredeljenega v 7. členu Splošnih pogojev za zavarovanje potovanj v tujino PGtur/19-7, naslednje razširitve zavarovalnega kritja:

  • kriti so tudi stroški prekinitve potovanja ali podaljšanega bivanja, ki zavarovancu nastanejo, ker mu je bila v tujini odrejena karantena, ker je bil v tujini v stiku z nekom, ki je zbolel za boleznijo covid-19, sam pa je zdrav;
  • v primeru sklenjenega družinskega zavarovanja so kriti stroški prekinitve potovanja ali podaljšanega bivanja tudi družinskim članom, ki so z zavarovancem, ki zboli, se poškoduje ali mora biti v karanteni, skupaj na potovanju, do višine zavarovalne vsote, ki je zanj dogovorjena;
  • stroški podaljšanega bivanja so kriti do največ 14 dni;
  • zavarovalno kritje prekinitve potovanja ali kasnejše vrnitve z njega je brezplačno dodano v paketu B (del članstva Premium oz. Po meri, kjer je vključeno zavarovanje) v višini do 1.000 €.

Pogoj za zavarovalno kritje je veljavno članstvo Premium ali Po meri z zavarovanjem v času nastanka škodnega dogodka.

#amzsClanstvo Premium
AMZS članstvo velja vse leto, zato ni treba sklepati zavarovanj pred vsako potjo v tujino. V primeru družinskega članstva so vključeni vsi družinski člani, ki lahko koristijo prednosti članstva, četudi ne potujejo skupaj.

POMOČ NA CESTI

POKLIČITE 1987

*Telefonska številka velja za območje RS. Cena klica je odvisna od operaterja.
Če se nahajate v tujini, pokličite: +386 1 530 53 53.

Pridružite se preko 4,000 varnim voznikom društva AMD Kranj

Pridruži se družini AMD Kranj